Kompleks mieszkalny

 

Gdynia, ulica Kopernika

2017-2020

W ramach projektu powstały cztery 5-kondygnacyjne budynki mieszkalne wraz z parkingiem podziemnym oraz przebudową drogi dojazdowej. Całość projektu została zakończona w sierpniu 2019.

W budynkach zaprojektowano łącznie 89 mieszkań wykonanych „pod klucz”. Mieszkania są 3 pokojowe z balkonami lub tarasami (na parterze). Wszystkie mieszkania dostępne są bezpośrednio z klatek schodowych, wyposażonych w windy. W każdym z mieszkań zaprojektowano pokój dzienny, sypialnie, kuchnię, łazienkę oraz oddzielne pomieszczenie WC. W większości mieszkań zaprojektowano również garderoby. W piwnicach, w rejonie klatek schodowych zlokalizowano pomieszczenie wózkowni. Pod budynkami wykonany został garaż podziemny z 89 miejscami postojowymi. W rejonie kondygnacji garażu znajdują się również pomieszczenia gospodarcze oraz pomieszczenia techniczne i porządkowe. Do dyspozycji mieszkańców został wykonany plac zabaw i zewnętrzna siłownia, całość osiedla jest ogrodzona i monitorowana.

NDI SA Generalny Wykonawca NDI SA
Agencja Mienia Wojskowego Inwestor Agencja Mienia Wojskowego
2017-2020 Czas realizacji 2017-2020